راه های نفوذ شیطان چیست؟
1 همین که انسان به فکر کمک به دیگران می افتد، شیطان او را ه فقر در آینده تهدید می کند« الشیطان یعدکم الفقر»
2. همین که میان دو نفر علاقه وجود دارد، آن ها را در جلسه قمار می نشاند و علاقه میان برنده و بازنده را به کینه و بغض تبدیل می کند « انما یرید الشیطان ان یوقع بینکم العداوة و البغضاء فی الخمر و المیسر. . .»
3. همین که به فکر ازدواج می افتد، تلقین میکند که اکنون زود است.
4. همین که به فکر نماز اول وقت می افتد، می گوید هنوز وقت داریم.
5. همین که به فکر توبه می افتر، می گوید در پیری توبه خواهیم کرد.
6. گاهی شیطان با تغییر اسم، انسان را به گناه وا می دارد،ولخرجی در امور دینی را به اسم شعائر مذهبی، ولخرجی در خانه را به اسم آبروداری، ولخرجی در میان دوستان را به اسم سخاوت، غفلت از خدا و معاد و مسئولیت را به اسم رفاه، حرص در ثروت و جمع آوری مال را به اسم تامین زندگی خود و فرزندان، حیله را به اسم زرنگی، شیطنت را به اسم تدبیر، نفاق را به اسم سیاست، عیاشی را به اسم استراحت، بی اعتنایی به مقدسات را به اسم روشنفکری، از بین بردت سنت های خوب را به اسم تمدن، بی اعتنایی به پدر و مادر را به اسم همسرداری، خود باختگی و از دست دادن هویت ملی و فکری و اعتقتدی را به اسم همرنگ جماعت شدن قرار می دهد و این است معنای آن چه را در قرآن می خوانیم که شیطان کارهای بد را زیبا جلوه می دهد« زین لهم الشیطان ما کانوا یعملون»
انسان می تواند با توکل بر خداوند و پناه بردن به او و یاد او بخصوص اذان و نماز و رابطه دوستان با تقوا و دوری از مجالس و صحنه های فساد و توجه به تاریخ گول خوردن و عبرت از آنان، خود را از دام های شیطان رهایی بخشید و هرگاه به نحوی گرفتار شد، با توبه و عذر خواهی از خداوند و انجام نماز، خود را پاک کند. قرآن می فرماید: « ان الحسنات یذهبن الئیات » یعنی با انجام کار های نیک، دی ها را از بین می روند
پی نوشت
1. تفسیر سوره یس ، محسن قرائتی، آیه 62